Opdracht: In love with my own reality

2008

Kunstwerk appartementencomplex ‘s-Hertogenbosch

‘het bestaan is geen fictie, de gebouwde omgeving is geen decor, het zijn de dingen waarmee we ons omringen’

In love with my own reality | 2008 | foto René de Wit

opdrachtgever:  ZAYAZ, vastgoedontwikkeling ‘s-Hertogenbosch, Niels Vader

architect:  Hilberinkbosch Architecten, Berlicum

stedenbouwkundige:  Lodewijk Baljon, Amsterdam

materiaal:  metaal, poedercoating

locatie:  appartementencomplex ZAYAZ, Groote Wielenlaan ‘s-Hertogenbosch

fotografie:  René de Wit, Architectuurfotografie.com, Breda

publicatie:  Architectenweb.nl

Een van mijn oneliners ‘In love with my own reality’ heb ik op de gevel aangebracht. Een tekst die verwijst naar het bestaan en de leefomgeving van diegene die het leest. Het kunstwerk communiceert met de bewoner en wordt vanaf de entree in gedachten meegedragen tot in de woning ‘In my own reality’ te lezen diagonaal op de gevel. Daar is de bewoner thuis, te midden van het zorgvuldig gegroeide interieur. Een stapeling van bewust gemaakte keuzes en overkomen momenten. De bewoner raakt er zijn spullen aan en andersom. het eigen interieur is de visualisatie van het bestaan, het geeft houvast en identiteit. Bij het verlaten van de woning trekt de inhoud al aan de bewoner die zich op het moment van het dichttrekken van de deur bewust is van zijn of haar terugkomst. De tekst ‘In love with my own reality’ wordt door het gebouw uitgesproken en hecht zich aan de bewoners, de passanten en aan de architectonische omgeving van het gebouw.

Geert Bosch – Hilberink Bosch architecten:
‘Worstelend met wensen en budgetten ontstond het idee om Karin te vragen om op haar manier het appartementencomplex een eigen identiteit te geven binnen de nieuwe wijk. ‘In love with my own reality’ verleent het gebouw en zijn bewoners de waardigheid die in een uitbreidingswijk vaak gemist wordt. Goed voor elke dag een glimlach.’

In love with my own reality | 2008 | foto René de Wit


P R O C E S

montage van de letters op het gebouw
uitleg losse letters met roestkleurige poedercoating
In love with my own reality – In my own reality
onderzoek dynamiek voorgevel van het appartementencomplex
test formaat letter op het nog te bouwen appartementencomplex
traditie naamgeving huizen ‘Carpe Diem’
close up ‘Carpe Diem’