Opdracht: KAPKARTOFUD # Noordvitrine

2017 | Schunck Glaspaleis, Heerlen

modellendragers | foto René de Wit

Frank Havermans, tentoonstelling Schunck vitrine

augustus 2017 – maart 2018

opdracht in samenwerking met Studio Frank Havermans

curator: Lene ter Haar

projectleider & coördinator: Floor van Dijk

.

.

drie cargo’s samengesteld uit ontwerpen van Studio Frank Havermans


Drie modellencargo’s staan in slagorde en dragen studies, ontwerpmodellen en productiemodellen van Frank Havermans’ werken, 150 stuks van 1998 tot heden.

De modellendragers zelf zijn opgebouwd uit onderdelen van gerealiseerde installaties, zo spreekt de tentoonstelling één taal waarin diverse schaalgrootheden naast en door elkaar staan en de ontwerpen de modellen dragen.

Uit de oneindige stroom van Frank’s modellen is een selectie gemaakt die op en aan de dragers hangt met als doel een visuele aanzet voor meer verbeelding in de architectuur en het tonen van de eigen waarde van het architectonische model waarin het zoeken, het proberen, het vinden en het maken zichtbaar is.

foto Peter Cox

De zwarte lijnen leggen een link naar de grote architectonische installatie KAPKAR # Zuidmuur die Frank Havermans voor en aan de andere zijde van het Schunck* Glaspaleis heeft gebouwd.

Een flinke productie voor de enorme Schunckvitrine van 30 x 3 x 3 meter, rondom van glas, haute couture kwaliteit. Een geweldige uitdaging met een hoge lat voor deze prachtige ruimte.

Ontwerp en realisatie een co-productie van Frank Havermans en Karin van Pinxteren met fantastische medewerking van Stephan Valk, Floor van Dijk, Jeroen Evertz, Torsten Uerlings, Ralf Nevels en Ivo Straetmans / Studio Noto.

foto René de Wit
foto René de Wit
foto René de Wit
foto René de Wit
foto René de Wit
foto René de Wit
foto René de Wit
foto René de Wit
foto René de WitP R O C E S

opbouwen expositie Noordvitrine Schunck Glaspaleis
opbouwen expositie Noordvitrine Schunck Glaspaleis
werkplaats Stephan Valk
ontwerp modellencargo’s