Your Witness

your-witness-karin-van-pinxteren-1

 

performance – installatie

1 juni 2002

17.00 – 22.00 uur

Nova Zembla, ‘s-Hertogenbosch

 

op uitnodiging van Leidi Haaijer

fotografie Marcus Peters

 

De tekst YOUR WITNESS wordt door de Hostess met zwarte inkt, langzaam en secuur op de rechterhand van de bezoeker gestempeld in de entree van het te slopen ateliercomplex. De Hostess is getuige van alle bezoekers en heeft voor een periode van vijf uur een eigen rode ruimte die het gebouw in zijn laatste uren gedurende haar aanwezigheid een officiële status geeft.

Gedurende het verloop van de avond heeft het protocol iedere bezoeker deel gemaakt van haar installatie. Alle handelingen en ontmoetingen krijgen een tweede betekenis door de tekst YOUR WITNESS die individueel wordt meegedragen.

De genodigden worden door de tekst getuigen-aanwezigen van deze bijzondere avond en van elkaar.

 

Alex de Vries over Your Witness:

‘Op 1 juni 2002 stempelt een geüniformeerde hostess op de handen van de bezoekers van de presentatie ‘Tussenruimte’ in Nova Zembla te ’s-Hertogenbosch de verklaring ‘Your Witness’. Door dat stempeltje staat niets je in de weg. Je kunt de ruimte betreden. De hostess is een schepping van Karin van Pinxteren die daarvoor haar eigen gedaante beschikbaar stelt. Ze treedt buiten zichzelf in een ruimte die geen bepaling is van plaats en tijd, maar een oplossing daarvan. Hier kun je aangaan, wat je voor onmogelijk houdt. Wat nog niets is, kan iets worden. Ze slaat een arm om je schouder en neemt je mee.’

 

 

your-witness-karin-van-pinxteren-5-2002your-witness-karin-van-pinxteren-2-2002your-witness-karin-van-pinxteren-4-2002

 

De performance is ontwikkeld voor Tuss&Ruimte en vond plaats op de laatste dag van het bestaan van het ateliergebouw van Nova Zembla aan de Lederstraat op het sloopterrein De Wolfsfdonken in ‘s-Hertogenbosch.