My smile is my comfort to you

My smile is my comfort to you

.

My smile is my comfort to you | Karin van Pinxteren | HOTEL Nijmegen | 2000 | Photo CMYK International

.

performance with card

24-11 / 22-12-2000, all Sundays

on invitation by Loek Grootjans

installation ‘Department Relaxation’ by Loek Grootjans

HOTEL, CBK, Art centre, Nijmegen

.

Zich langzaam bewegend in de installatie ‘Department Relaxation’ wacht de Hostess op bezoekers die ze met een nauwkeurige blik volgt bij binnenkomst als een menselijke camera. Zwijgend met een glimlach overhandigt ze haar informatiekaart en wendt zich langzaam van de bezoeker af. Op dat  moment ondergaat de bezoeker het Droste-effect. Op de kaart staat exact het moment dat juist heeft plaatsgevonden met de tekst ‘My smile is my comfort to you’.

De Hostess is aanwezig maar staat niet in dienst van de locatie, ze staat in dienst van zichzelf. De ‘vrouw in het blauw’ is niet de vraagbaak die ze behoort te zijn. Ze lokt met haar protocollaire uiterlijk de bezoekers om ze te confronteren met hun eigen aanwezigheid en automatische ontvankelijkheid.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.