‘Welcome’ – Museum De Beyerd, Breda

Welcome

.

Welcome | Karin van Pinxteren | Museum De Beyerd, Breda | 2001

.

performance

20-02-2001

Karin van Pinxteren

with her team; Nicole Maurer, Ine van Gemert, Kim Bowman, Anke van Esch, David Coppoolse, Steven de Joode

On invitation by Loek Grootjans, during the opening of his exhibition ‘A Lot (more)’.

.

Op een laag houten podium staat de Hostess met haar team klaar om de gasten een hand te geven en te ontvangen met de gesproken tekst ‘Welcome’. Het grote aantal bezoekers dat voor de opening van de tentoonstelling van Loek Grootjans komt wordt door zeer vriendelijke maar onbekende mensen welkom geheten met een gemeende handdruk, oogcontact en een toegesproken woord. Een onverwacht persoonlijke handeling in een museum.

De Hostess houdt supervisie over haar mensen die ze beheerst in het gareel houdt. Terwijl het publiek zich vrij kan bewegen heeft het protocollaire team een eigen begrensde ruimte. Toch weet de Hostess met haar team bijna elke bezoeker naar zich toe te trekken en lichamelijk contact met hem of haar te maken. Na enkele handelingen verandert de desbetreffende host of hostess van positie. De kunst bekijkt de bezoeker die in een automatisme zijn of haar fysieke aantrekkingskracht tot het team niet of nauwelijks kan weerstaan.

.

Welcome | Karin van Pinxteren | Museum De Beyerd, Breda | 2001

Welcome | Karin van Pinxteren | Museum De Beyerd, Breda | 2001

Welcome | Karin van Pinxteren | Museum De Beyerd, Breda | 2001

Welcome | Karin van Pinxteren | Museum De Beyerd, Breda | 2001

Welcome | Karin van Pinxteren | Museum De Beyerd, Breda | 2001