Kunst in je navel

Onomatopee onderzoekt.

Nu we thuis moeten gaan werken, maar de behoefte aan contact groter is dan ooit en de zinnelijke (totaal)ervaring van veel kunstwerken ontoegankelijk is, is het de vraag wat voor kunst zinvol op afstand gemaakt kan worden? Waar makers nu noodgedwongen extra veel tijd voor concentratie in hun atelier of thuissituatie moeten vinden, is het de vraag welke ruimte ze als makers artistiek-inhoudelijk kunnen en willen betreden en hoe ze hun gebaar kunnen maken, vanuit hun handtekening waarin hun unieke ambacht en motivatie samenkomen. In dit project gaan we op bezoek bij kunstenaars in en rond Eindhoven om hun verhalen te verzamelen en gesprek te vinden over de kunstpraktijk als culturele factor. 

Onomatopee, Eindhoven: juni 2020, 15 x 21 cm/ 20 pag, Redactie: Freek Lomme, Seth Driessen, Column: Joram Kraaijenveld

Kunstenaars: Guus van der Velden, Anne Ligtenberg & Mats Horbach, Tijs Rooijakkers, Karin van Pinxteren, Jos van der Sommen, Stijn Peeters, Toos Nijssen.

Link naar de uitgave op de site van Onomatopee