Wann wieder, Berge–?

special edition prize € 1750,–

In an animal sensory way, the horse assesses the situation slowly, beholds the language. The writer, the binding link between the two, sat on the horse’s back and wrote the sentence. The absence of the writer causes a strange moment of two separate worlds.

The floating sentence ‘Wann wieder, Berge–?’* tells of the effort and exhaustion of a big challenge. Despite the suffering, the experience is reflected in the realization and happiness of mental wealth that rises above fatigueness.

Zintuigelijk, alleen zoals een dier iets heel langzaam toelaat, aanschouwt het paard de taal. De schrijver, de bindende schakel tussen de twee, zat op de rug van het paard en schreef de zin. De afwezigheid van de schrijver veroorzaakt een wonderlijk moment van twee afzonderlijke werelden.

De zwevende zin ‘Wann wieder, Berge–?’* vertelt over de inspanning en uitputting na een grote uitdaging. Ondanks het afzien keert de ervaring zich uit in het besef en het geluk van mentale rijkdom die boven vermoeidheid uit stijgt

horse: mdf, black flock, fluor backside edges (red) | sentence*: cardboard, Indian ink, fluor back side (yellow), aluminium strip

edition of 5

Important: the work uses and does need a corner in your space (house/ office): 3 x corner right + 2 x corner left

140 x 64 x 3 cm

available March 2023

*Ein Pyrenäenbuch, Kurt Tucholsky, 1924

position corner on the right (photo Peter Cox)
position corner on the left (photo Peter Cox)