The writer left a sentence

In an animal sensory way, the horse assesses the situation slowly. The writer, the binding link, has disappeared. The floating sentence ‘Wann wieder, Berge–?’* tells of the effort and exhaustion of a big challenge. Despite the suffering, the experience is reflected in the realization and happiness of mental wealth that rises above fatigueness.

Zintuigelijk, alleen zoals een dier iets heel langzaam toelaat, beschouwd het paard de taal. De schrijver, de bindende schakel, is verdwenen. De zwevende zin ‘Wann wieder, Berge–?’* vertelt over de inspanning en uitputting na een grote uitdaging. Ondanks het afzien keert de ervaring zich uit in het besef en het geluk van mentale rijkdom die boven vermoeidheid uit stijgt. 

2022

horse: mdf, black matt acrylic paint, fluor backside edges (red) | sentence*: cardboard, Indian ink, fluor back side (yellow), aluminium strip

edition of 5: position corner right: 3 | positie corner left: 2

handmade

140 x 64 x 3 cm

€ 1450,–

available June 2022

*Ein Pyrenäenbuch, Kurt Tucholsky, 1924

position corner on the right (photo Peter Cox)
position corner on the left (photo Peter Cox)