Nachtportier *reizen

Ik ben zeventien. Steeds verder van huis glijdt de trein een onbekend landschap in, tegelijkertijd verdwijnt mijn stem, kom ik aan zonder spraak. Is dit toeval? Ik wil ook niet op reis, maar moet van mezelf. Een tweede poging eindigt op dezelfde manier, tijdens de landing gaat mijn stem er vandoor.

Jaren later besef ik me dat alle grond op aarde bezit is, aan iets of iemand toebehoort. Reizen doe je over de grond van een ander. Je betreedt een oude tijd van intense voetstappen die je overschrijft. Dat destijds onbewuste besef maakte mij sprakeloos.

In deze publicatie zijn vijftien reisbeschouwingen geschreven als Nachtportier gebundeld. Ervaringen die soms direct, vaker indirect ten grondslag liggen aan mijn beeldend werk.

softcover, 70 pagina’s fc/zw, 17 x 24 cm, oplage 50

uitgave in eigen beheer, ISBN 978 90 80894 15 0

Verschenen bij de solotentoonstelling ‘Ruimte innemen vraagt een zeker karakter’, Cityscapes Foundation Mental Space, Waterlooplein 339, Amsterdam. 13-06 / 18-07-2020

12,50 inclusief verzenden